Hittade ett helt underbart recept i Anna Jacobssons kokbok som jag modifierade något. Parmesansoppa med parmachips.
Jag rev en gul lök och fräste denna i en kastrull med lite smör. Hällde i 5 dl grädde och en grönsaksfond och lät det hela koka upp. Sedan la jag i 150 gram riven parmesan och ca 50 gram vitlöksfärskost, 1/2 kryddmått cayenne, 1/2 kryddmått vitlökspulver, vitpeppar och salt.
Innan jag började med soppan la jag lufttorkad skinka i ugnen på låg värme tills de blivit krispiga. Dessa smulade vi ner i soppan innan vi åt.
Gudomligt! Och pojkarna älskade det också. Hade knappt behövt diska skålarna efteråt. :-)
Ser gott ut. Hur många är det för?
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Annika
Så gott det ser ut!!! :) Det ska testas.
SvaraRadera